NetCenter informatikai  és elektronikai fejlesztések és szolgáltatások. NetCenter informatikai  és elektronikai fejlesztések és szolgáltatások.
Other languages
Grafikus módra váltás
Szöveges módra váltás
Gyorskeresõ:
Keresés indítása

 
info@netcenter.hu
info@netcenter.hu
számlálók

Mikrovezérlõk(MCU-k)


      A mikrovezérlõk egyfajta mesterséges intelligenciával felprogramozható integrált áramkörök.
Segítségükkel igen sokféle feladat elvégezhetõ, rengeteg probléma egyszerûen és olcsón megoldható.


Készíthetünk belõlük pl.:

- elektronikus beléptetõ rendszereket
- elektronikus vezérléseket (pl: elektromos készülékekhez, mechanikai eszközök irányításához...)
- kommunikációs rendszereket
- riasztókat
- kezelõfelületeket
- vezérléseket
- stb...


      Az elektronikai beléptetõ rendszerek segítségével megoldható egy bizonyos területre való személyi belépések engedélyezése, kontrollálása, nyomon követése igen sokfajta kiegészítõ eszköz segítségével.

Ezek a kiegészítõ eszközök lehetnek pl. mágneskártya leolvasó, SmartCard (Chipkártya) leolvasó, transponder (érzékelõkártya), rádiós távirányító, ujjlenyomat azonosító, hangazonosító, vagy akár egy egyszerû billentyûzet is.
A készülék úgy is kifejleszthetõ, hogy beszéljen és instrukciókat adjon a belépni kívánt személynek.

      A beéptetõ rendszerek lehetnek egyedülálló elõre beállított(felprogramozott) kis áramkörök, de lehetnek egy gyár központi adatbázisára kötött központi engedélyezõ, munkaidõ regisztráló rendszerek is.

      Az elektronikus vezérlések szintén sok mindenre alkalmasak, lehetnek egyszerûek mint pl.: egy gyár szellõztetését, fûtését, légkondicionálását, világítását irányító elõre felprogramozott rendszerek, de lehetnek ennél lényegesebben összetettebb feladatokat ellátó pl.: gyártó-szerelõrobotot irányító rendszerek is, amik központilag vezérelhetõk egy számítógéprõl, esetleg csoportosan, vagy akár hangvezérléssel is.
Mûködtethetnek motorokat, mechanikai szerkezeteket, CNC gépeket, lifteket vagy akár elektromágneseket amik egy ajtót nyitnak, vagy zárva tartanak.

      A kommunikációs rendszerek egyes kisebb önvezérlõ rendszereket kötnek össze egy központi kontrolláló "aggyal" mi képes ezeket a kis különálló rendszereket egységessé tenni, egy csoportba szervezni. Valamint kommunikálhatnak egyszerûen egy számítógéppel ami előtt egy operátor ül.


      Készíthetünk mikrovezérlõk segítségével riasztórendszereket is, melyek magukban foglalhatnak egyben beléptetõ rendszert, amik szintén igen sokfélék lehetnek mind tudásban, funkciókban, mind kiegészítõ rendszerekben.

      Kezelõfelületeket is készíthetünk ezekkel a mesterséges intelligenciával rendelkezõ eszközökkel, amik egy egyszerû megoldást jelenthetnek egyes készülékek üzemeltetésére, beállítására, kezelésére.
A kezelõfelületek tartalmazhatnak billentyûzetet, kijelzõt, LED-eket vagy hangszórót, amin hangjelzéseket adhatnak, beszélhetnek is, vagy esetleg ezek nélkül Interneten keresztül egy webes felületet adhatnak egy számítógépen.


Készítehtünk belõlük ügyfélhívó rendszereket, amin a várakozó ügyfelek sorszáma jelenki meg, vagy intelligens liftet, amely bemondja, hogy hol állunk, és melyik szint lessz a következõ, esetleg hangvezérléssel mûködik.

      A felhasználható funkciók száma szinte végtelen, ezért nem is lehet mindet felsorolni.
Ha esetleg kérdése lenne egy adott technikai problémával kapcsolatban keressen fel minket, mi készséggel segítünk, kielemezzük a problémát és megoldási javaslattal is szolgálhatunk!


Részletes információkért kérem tekintse meg az elektronikai árlistánkat: