NetCenter informatikai  és elektronikai fejlesztések és szolgáltatások. NetCenter informatikai  és elektronikai fejlesztések és szolgáltatások.
Other languages
Grafikus módra váltás
Szöveges módra váltás
Gyorskeresõ:
Keresés indítása

 
info@netcenter.hu
info@netcenter.hu
számlálók

Elektronikus vezérlõrendszerek

     A mikrovezérlõk segítségével szinte minden elektronikus eszközt, sõt sokszor még a mechanikus berendezéseket is irányítani vagy vezérelni lehet.

Kapcsolhatóak hozzájuk különbözõ kiegészítõ áramkörök, melyek segítségével illeszthetõk a különbözõ eszközökhöz, gépekhez.

Elektronikai illesztõk pl.:
-RS-232 soros port
-IR port (Infra kommunikáció)
-párhuzamos port
-AD(analóg->digitális), DA(digitális->analóg) illesztõk
-rádiós illesztõ

Mechanikai eszközök összekapcsolására alkalmas kiegészítõk:
-Relék(jelfogók)
-motor-vezérlõ elektronikák
-különbözõ teljesítmény kimenetes illesztõ-eszközök

     A legtöbb mikrovezérlõben van integrálva UART, melyre már csak a vonali illesztõt kell rákapcsolni, és máris képes a szabványos RS-232-es kommunikációra, mellyel össze lehet kapcsolni a már soros porttal rendelkezõ elektronikus berendezésekkel pl.: CNC gépekkel(gyárak vezérlése), különbözõ riasztókkal, nyomtatókkal, szkennerekkel, rádiótelefonokkal, modemekkel, számítógéppel és persze egyedi elektronikus berendezésekkel is.

     Az IR (infra port) segítségével képes kapcsolatot teremteni rádiótelefonnal, számítógéppel, laptopokkal, kézi-számítógépekkel de el tud vezérelni TV készüléket, videót, hifitornyot, (IR porttal rendelkezõ) különbözõ légkondicionáló berendezéseket is.

     Párhuzamos illesztõvel minden párhuzamos, (LPT) és minden egyéb párhuzamos alapú egyedi vezérléssel rendelkezõ eszköz kezelhetõ segítségével.

     A mikrovezérlõk általában tartalmaznak AD, DA áramköröket, és csak egy egyszerû szint-illesztõ szükséges hozzájuk, és máris képesek különbözõ adatok gyûjtésére, szintek beállítására. pl.: hõmérséklet mérõk-, medence vízszint és vegyianyag-sûrûség mérõk-, fényerõmérõk-, hangerõmérõkrõl érkezett adatok gyûjtésére feldolgozására, és szabályzására is.

     A rádiós egység segítségével összekapcsolható különbözõ rádió-kommunikációs eszközökkel, pl.: kapunyitó berendezésekkel, bizonyos típusú légkondicionálókkal, esetleg rádiós hálózatra köthetõk.

     A mikrovezérlõkkel vezérelhetünk olyan berendezéseket is, melyek nem rendelkeznek külsõ irányítást lehetõvé tevõ csatlakozókkal.
Ezeknél a berendezéseknél az áramkörbe való relék beépítésével tehetjük meg. pl.: világítás-kapcsolás, fûtés, egyes régi légkondicionálók, szivattyúk, szellõztetõ rendszerek, ajtónyitó-záró elektromos reteszek, vagy bármi, ami egyszerû feszültséggel mûködik(lehet az váltó 220V vagy ettõl eltérõ feszültségek) és kapcsolóval kapcsolható.

     A mikrovezérlökkel motor vezérlõ elektronikák is egybeépíthetõk.
Irányíthatnak léptetõ motorokat is, és sima kommutátoros vagy 3 fázisú motorokat.
Segítségükkel mozgathatunk pl. ipari megfigyelõ kamerákat, függöny húzó berendezést, liftet, különbözõ cél-gépek mûködését, CNC-k mechanikáját.....

     A mikrovezérlõkkel egybe lehet tervezni különbözõ teljesítmény kapcsolásokat, un. végfokokat, melyekkel szintén sok minden megoldható.
Köthetünk rájuk egészen egyszerûen egy hangszórót, amin különbözõ hanghatásokat kelthetünk pl.: sípolás, szirénázás, vagy zene, beszédhang keltése.
Más felhasználásban kapcsolhatunk vele egyéb teljesítmény berendezéseket, ahol a relék nem vezetnek megfelelõ eredményre mert nem elég gyorsak, esetleg nem lehet mozgó alkatrész az eszközben, vagy más szempont szerint nem célszerû beleépíteni...


Részletes információkért kérem tekintse meg az elektronikai árlistánkat: